🎥 | Julian Nagelsmann laat Duitsland weer juichen bij bondscoachdebuut tegen VS

Pim Huberts • 16:11, 15-10-2023 / Laatste Update: 12:57, 05-01-2024

Julian Nagelsmann kende een goed debuut als bondscoach van het Duitse voetbalelftal. Duitsland won in het stadion van Toronto FC een vriendschappelijke wedstrijd met 1-3 van de Verenigde Staten. Nagelsmann nam het stokje over van Hansi Flick, die 5 oefenwedstrijden op rij niet wist te winnen.

De VS kwam in de 27e minuut nog op voorsprong na een absolute knaller van Christian Pulisic (zie video onder). Ilkay Gündogan was er net voor rust nog goed bij voor Duitsland en maakte de 1-1. In de 2e helft zorgden Niclas Füllkrug en Jamal Musiala voor de overwinning: 1-3.

Duitsland speelt de laatste tijd alleen oefenwedstrijden, omdat het land het EK 2024 organiseert en dus geen kwalificatiewedstrijden hoeft te spelen.