🎥 | Jürgen Klopp na verlies Liverpool: 'We hadden meer verdiend tegen United'

Joris Kaper • 09:31, 23-08-2022 / Laatste Update: 10:13, 08-01-2024

Jürgen Klopp zegt dat Liverpool meer had verdiend tegen Manchester United maandagavond. De club verloor met 2-1 van de ploeg van trainer Erik ten Hag, die zo zijn 1e punten van het seizoen binnen hengelde.

Klopp zei na afloop dat hij behoorlijk teleurgesteld was in het resultaat tegen United: "Het verschil met de wedstrijd tegen Fulham kon niet groter zijn. United begon agressiever dan ons, maar na hun 1e goal waren wij de bovenliggende partij. We speelden zoals we hoorden te spelen, tot aan de laatste pass. Het is lastig om kansen te creëren als er zoveel spelers in de verdediging staan, maar toch hadden we genoeg mogelijkheden."

In de rust stonden we met 1-0 achter, maar het spel was goed en we hadden vertrouwen in een goede afloop. In de 2e helft hadden we alles goed onder controle, maar kwamen we toch 2-0 achter en dat helpt natuurlijk niet. Onze 2-1 was meer dan verdiend, maar die kwam eigenlijk te laat."

Matige seizoenstart

Liverpool heeft door de 1e nederlaag van het seizoen een matige seizoenstart, want de 1e 2 wedstrijden werden gelijkgespeeld en dus wacht de ploeg van Klopp nog op de 1e zege in de Premier League. "We hadden tegen United een gelijkspel verdiend, maar toch ben ik niet ontevreden met het vertoonde spel. Ook niet als je beseft dat we met 15 selectiespelers op het trainingsveld staan. De stand op de ranglijst (Liverpool staat 16e) is niet leuk om naar te kijken, maar dat moeten we dan maar even negeren", aldus de Liverpool-coach.