jurgen-klopp-liverpool-afscheid
Jürgen Klopp neemt na iets meer dan acht jaar afscheid bij Liverpool / Getty Images

Jürgen Klopp stopt na dit seizoen bij Liverpool: 'Mijn energie raakt op'

11:43, 26-01-2024 / Laatste Update: 12:05, 26-01-2024

Brekend nieuws uit Liverpool: Jürgen Klopp stopt na het huidige seizoen als manager van Liverpool. Dat maakte de 56-jarige Duitser via de sociale media van de club. Klopp is sinds oktober 2015 in dienst bij Liverpool. Zijn Nederlandse assistent Pepijn Lijnders verlaat de club ook na dit seizoen.

"Ik zal de club verlaten aan het einde van het seizoen", onthult Klopp in een video. "Ik begrijp dat het een shock is voor veel mensen op dit moment, wanneer je het voor het eerst hoort. Maar ik kan het uitleggen. "Ik hou van werkelijk alles aan deze club. Ik hou van de stad, de supporters, het team, de staf. Ik hou van alles. Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, maar mijn energie raakt op."

Klopp liet zijn beslissing in november al weten aan de clubleiding. "Dit is niet wat ik wil, maar wel wat ik denk dat het juiste is", biecht hij op.

Clublegende

Toen Klopp bij Liverpool kwam, bungelde de club in de grijze middenmoot van de Premier League. Onder zijn leiding werd de weg omhoog gevonden. En met succes. Het begon met de winst van de Champions League in 2019 en een jaar later tijdens de coronapandemie bezorgde hij Liverpool het eerste kampioenschap in dertig jaar.

Klopp won met The Reds ook de FA Cup (2022), EFL Cup (2022) en het Community Shield (2022), waardoor hij alle binnenlandse prijzen heeft gewonnen. Hij pakte ook de wereldbeker voor clubteams en de Europese Supercup.

Lijnders

Zijn assistenten Lijnders, Peter Krawietz en Vitor Matos zijn solidair aan Klopp en stoppen ook na het huidige seizoen. Lijnders gaat zich focussen op zijn eigen carrière.