Jürgen Klopp verklaart wissel Van Dijk: 'Daar was de medische staf blij mee'
i

Getty Images

Jürgen Klopp verklaart wissel Van Dijk: 'Daar was de medische staf blij mee'

Bart van der Wijst • 23:13, 02-01-2023 / Laatste Update: 02:05, 12-12-2023

Virgil van Dijk werd in Liverpools uitduel met Brentford (3-1 verlies) vroegtijdig naar de kant gehaald. De aanvoerder van het Nederlands elftal werd na een beroerde eerste helft toen het 2-0 gewisseld. Ongewoon, want dat overkomt Van Dijk niet vaak. Na afloop gaf Jürgen Klopp tekst en uitleg.

Van Dijk bleef in de rust achter in de kleedkamer, Joël Matip was zijn vervanger. Harvey Elliott en Kostas Tsimikas werden ook gewisseld, zij werden vervangen door Naby Keïta en Andy Robertson. Die laatste wissels waren om de wedstrijd om te buigen, Van Dijk ging er uit voorzorg af. Dat verklaarde Klopp na afloop.

Hamstring

"Hij had wat last van zijn hamstring", was de uitleg van Klopp bij beIN Sports. "Hij zei dat hij zich prima voelde, maar ik heb hem duidelijk gemaakt dat we geen risico's nemen. Daar was de medische staf blij mee."

Klopp baalde van het spel van Liverpool, en dan vooral het verdedigen bij standaardsituaties, al vond de Duitser wel dat de 3-1 niet had mogen tellen. "Als je ooit hebt gevoetbald, weet je dat je naar de grond gaat als je bij een sprintduel licht wordt aangetikt. Dat was hier het geval. Maar dan nog hadden we verloren, dus waar hebben we het over?"