Jürgen Klopp vindt ontslag Bournemouth-trainer ‘ongelooflijk’: ‘Besef hoe belangrijk de juiste eigenaar is’
i

Getty Images

Jürgen Klopp vindt ontslag Bournemouth-trainer ‘ongelooflijk’: ‘Besef hoe belangrijk de juiste eigenaar is’

Sjors Tanis • 19:00, 31-08-2022 / Laatste Update: 19:58, 08-01-2024

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft verbaasd gereageerd op het ontslag van Bournemouth-coach Scott Parker. De coach van Bournemouth werd dinsdag de deur gewezen na slechts 4 Premier League wedstrijden. Afgelopen weekend verloor Bournemouth met liefst 9-0 van Liverpool.

"Het is ongelooflijk", zei Klopp over het ontslag van Parker. "Toen ik het hoorde, voelde ik dat dit zo'n moment is waarop je beseft hoe belangrijk de juiste eigenaar is."

Van Championship naar Premier League

Onder leiding van oud-international Parker promoveerde Bournemouth afgelopen seizoen van het Championship naar de Premier League. Bournemouth begon het seizoen met een zege op Aston Villa (2-0), maar kende vervolgens 3 nederlagen tegen topclubs Manchester City (4-0), Arsenal (0-3) en Liverpool (9-0).

"Ik weet niet wie het heeft bedacht om ze in 3 van de eerste 4 wedstrijden tegen Arsenal, Manchester City én Liverpool te laten spelen. Als je een beetje nerveuze eigenaren hebt, zijn dat dé omstandigheden voor een trainerswissel", vertelde Klopp. "Er zijn afgelopen seizoen 3 teams gepromoveerd: Fulham, Nottingham Forest en Bournemouth. Nottingham geeft veel geld uit, Fulham is ook actief, maar ik kan me niet herinneren dat Bournemouth veel gedaan heeft. Dat maakt het voor een trainer natuurlijk lastig als je nieuw binnenkomt in de Premier League."