Jürgen Klopp
Jürgen Klopp © Getty Images
i

Jürgen Klopp © Getty Images

Jürgen Klopp wil terminale Sven-Göran Eriksson een dag manager van Liverpool laten zijn

14:21, 20-01-2024 / Laatste Update: 14:21, 20-01-2024

Jürgen Klopp heeft Sven-Göran Eriksson uitgenodigd om een dag zijn taken als manager voor Liverpool over te nemen. Eerder deze maand werd bekend dat de Zweed alvleesklierkanker heeft en op z'n best nog een jaar te leven heeft.

Eriksson is voormalig bondscoach van Engeland en al zijn hele leven groot fan van Liverpool, maar was nooit manager van The Reds. Daar komt dus snel verandering in als het aan Klopp ligt. 

Er gaan al geluiden op in Engeland om de Zweed coach te laten zijn tijdens een wedstrijd van de Liverpool Legends, maar dat is niet genoeg voor de huidige trainer. "Ik ving nu dingen op over een Legends-wedstrijd en dat soort zaken", zei hij tegen Britse media. 

"Ik heb daar niets over te zeggen, dus ga ik dat niet doen. Het enige wat ik kan meedelen is dat hij absoluut welkom is om hierheen te komen om op mijn stoel in mijn kantoor te zitten en mijn werk een dag te doen. Ik weet zeker dat hij hier een paar heerlijke uren kan doorbrengen."

Bewondering

Klopp vervolgde: "Ik ken hem helaas niet persoonlijk. We hebben elkaar nooit ontmoet, maar eigenlijk ken ik hem zonder hem te kennen. Het was natuurlijk heel aangrijpend nieuws. Ik hoorde voor het eerst over zijn bewondering of liefde voor Liverpool en dat hij zijn hele leven fan was geweest."

"Ik ken hem helaas niet persoonlijk. We hebben elkaar nooit ontmoet, maar eigenlijk ken ik hem zonder hem te kennen. Het was natuurlijk heel aangrijpend nieuws. Ik hoorde voor het eerst over zijn bewondering of liefde voor Liverpool en dat hij zijn hele leven fan was geweest."