Jürgen Locadia zat ooit op de bank bij Oranje, maar kiest tóch voor Curaçao
i

Pro Shots

Jürgen Locadia zat ooit op de bank bij Oranje, maar kiest tóch voor Curaçao

Pim Huberts • 15:40, 20-05-2023 / Laatste Update: 21:23, 08-01-2024

Jürgen Locadia gaat op 29-jarige leeftijd zijn debuut maken voor Curaçao. De spits is geselecteerd voor de kwalificatiewedstrijden voor de Gold Cup in juni en mag (heel stiekem) hopen op WK-kwalificatie.

Lees ook: Kenneth Vermeer kiest na 5 Nederlands elftal-interlands voor Suriname

Locadia speelde voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen, maar maakte nooit zijn debuut in het hoofdelftal van Oranje. Wel zat hij 2 keer op de bank. Nu wist de Curaçaose bondscoach Remko Bicentini de voormalig PSV'er eindelijk te overtuigen. Ook PEC-speler Daijiro Chirino zit voor het eerst bij de selectie.

Avontuur

De voetballer is nog relatief jong, maar heeft al een opmerkelijke carrière achter de rug. Na goede jaren bij PSV vertrok hij naar Brighton. Hier was hij nooit echt succesvol. Na huurperiodes bij Bochum en Cincinnati belandde hij bij het Iraanse Persepolis. Na 9 duels ontvluchtte hij het land in oproer.

China

Toch is het avontuur nog niet afgelopen. Na even clubloos te zijn, speelt Locadia nu voor CZ Mighty Lions in de Chinese competitie. Hier is ook Utrechter en beroepsavonturier Deabeas Owusu-Sekyere actief.