Justin Bijlow is de enige die lacht in Oslo: 'Supertrots dat ik debuut voor mijn land mag maken'
i

Getty Images

Justin Bijlow is de enige die lacht in Oslo: 'Supertrots dat ik debuut voor mijn land mag maken'

Eimert Pruis • 01:30, 02-09-2021 / Laatste Update: 11:52, 07-01-2024

Hij straalde rust uit, redde knap op een knoeihard schot van Erling Haaland, was aanwezig, keepte alsof hij al jaren in het doel van Oranje stond en het tegendoelpunt was niet zijn fout. Ja, doelman Justin Bijlow kan terugkijken op een prima debuut voor Oranje, ook al speelde Nederland 1-1 tegen Noorwegen. "Jammer genoeg niet gewonnen, maar ik ben heel blij en supertrots dat ik mijn debuut heb mogen maken", zegt een inderdaad lachende Bijlow tegen de NOS.

Bijlow laat het al een tijdje zien in het doel van Feyenoord, maar het debuut bij Oranje bleef uit. Hij was nog even in beeld voor het EK, maar Frank de Boer koos liever voor Maarten Stekelenburg, Marco Bizot en Tim Krul. Louis van Gaal en de nieuwe keeperstrainer Frans Hoek waren direct duidelijk. "Ik hoorde het maandag al. De keeperstrainer nam mij apart. Ik was heel blij en had een grote glimlach. Dit is natuurlijk iets om trots op te zijn."

En van zenuwen had hij geen last, dat liet hij ook zien in de wedstrijd. "Ik had alleen een beetje gezonde spanning naar de wedstrijd toe. De focus moet er wel op want je gaat toch je land vertegenwoordigen. Op het veld was ik ontspannen en was ik hoe ik altijd ben."

De 23-jarige keeper leert ook snel want hij vergeet niet de rest te bedanken. "Ja ik houd die ene bal van Haaland wel tegen, maar ik heb ook hulp. Haaland is een fantastische speler, maar wij hebben ook 2 fantastische verdedigers."