Juventus-coach Allegri wil niet opstappen en grijpt na Maccabi-drama in met trainingskamp
i

Getty Images

Juventus-coach Allegri wil niet opstappen en grijpt na Maccabi-drama in met trainingskamp

Eimert Pruis • 12:30, 12-10-2022 / Laatste Update: 04:54, 08-01-2024

Juventus-coach Massimiliano Allegri denkt er niet aan om op te stappen na het debacle bij Maccabi Haifa. Juventus verloor kansloos van de Israëliërs, die daarmee de 1e Champions League-zege boekten in 10 jaar. "Ik vind het alleen maar mooier als de uitdaging groter wordt", zegt Allegri in gesprek met Sky Sports.

Allegri won in deze Juve-periode slechts 4 van de laatste 15 officiële duels. In de Serie A is de achterstand op koploper Napoli al opgelopen tot 10 punten. Ook moet de 'Oude Dame' vrezen voor Champions League-uitschakeling. "Nu moet ik lef, vastberadenheid en passie tonen."

Slechte instelling

Tegen Maccabi was van passie weinig te zien. "Het was 1 van de slechtste 1e helften die we onder mijn leiding hebben gespeeld. We hadden een slechte instelling. Ik kan het niet verklaren. Het is misschien nu beter om even te zwijgen.

Trainingskamp

Zaterdag staat de Derby della Mole tegen Torino op het programma. Allegri en zijn mannen gaan niet naar huis. Zij gaan tot de derby in trainingskamp. "Dat zijn we nu wel verplicht aan de club, fans en vooral onszelf."