Juventus komt goed weg bij Sampdoria en kan voorzichtig omhoog kijken

Eimert Pruis • 20:52, 12-03-2022 / Laatste Update: 06:01, 07-01-2024

Juventus heeft weer 3 punten mogen bijschrijven in de Serie A. De ploeg van verdediger Matthijs de Ligt kwam bij Sampdoria goed weg. Een kwartier voor tijd miste Sampdoria een penalty. Daardoor bleef de 0-2 op het scorebord staan. Uiteindelijk werd het 1-3.

Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd. In de 1e helft zorgden een eigen goal van Maya Yoshida en een benutte strafschop van Álvaro Morata voor de 2-0-stand.

Hands, maar geen 2e geel

Een kwartier voor tijd maakte Adrien Rabiot hands. De Franse middenvelder van Juve had al geel en dus leek rood in de lucht te hangen. De scheidsrechter spaarde hem echter en Juve kwam heel goed weg. Zeker toen keeper Wojciech Szczesny heel goed redde op de inzet van Antonio Candreva.

Sabiri scoort wel

10 minuten later stond het alsnog 2-1. Abdelhamid Sabiri was de doelpuntenmaker. Hij schoot een vrije trap met een beetje geluk binnen. Het werd zo een nijpende slotfase, maar De Ligt en co doorstonden de Sampdoriaanse storm. En een paar minuten voor het eindsignaal maakte Morata met zijn 2e een einde aan alle onzekerheid.

Kan Juventus zich nog mengen in titelstrijd?

En dus kan Juventus weer omhoog kijken in de Serie A. Het verschil met koploper AC Milan bijvoorbeeld is slechts 4 punten. Wel hebben de 3 ploegen boven Juve nog een wedstrijd tegoed (Inter zelfs 2).

De bevrijdende 3-1 van Morata