Juventus krijgt alsnog punten in mindering en kan CL-voetbal op hun buik schrijven
i

Pro Shots

Juventus krijgt alsnog punten in mindering en kan CL-voetbal op hun buik schrijven

Yvo van Dorst • 23:10, 22-05-2023 / Laatste Update: 18:08, 08-01-2024

Juventus heeft alsnog een straf van 10 punten mindering gekregen in de Serie A. Eerder kreeg de club al een straf van 15 punten voor financiële vervalsingen, maar die werd halverwege het seizoen opgeschort. Nu komt het Italiaanse sporttribunaal dus terug op hun beslissing en halen ze er alsnog 10 punten af bij De Oude Dame.

De ploeg van trainer van Massimiliano Allegri stond na het opschorten van de puntenaftrek 2e in de Serie A en stevende af op Champions League-voetbal. Tijdens het duel met Empoli konden ze deelname aan het miljardenbal veilig stellen, maar dat heeft nu dus geen zin meer. Juventus staat nu 7e in de Serie A.

Beschuldigingen

Juventus wordt van meerdere zaken beschuldigd. De club uit Turijn zou onder meer in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaarden van spelers. Ook zou Juventus in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Dat terwijl de club liet weten dat alle spelers 4 maanden aan salaris hadden ingeleverd.

Hoger beroep

De club gaat niet akkoord met de straf en heeft al bekend gemaakt dat ze vol in beroep zullen gaan. Of dat beroep dit seizoen nog plaats gaat vinden is nog niet bekend.