Juventus speelt Champions League-ticket bijna veilig met late zege op Sassuolo

Bart van der Wijst • 00:48, 26-04-2022 / Laatste Update: 08:20, 12-12-2023

Het ging weer met hangen en wurgen, maar Juventus heeft maandagavond een broodnodige overwinning geboekt. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri won op bezoek bij Sassuolo: 1-2. Moise Kean maakte vlak voor tijd de winnende treffer.

De zege was ook nog eens onverdiend, want Sassuolo domineerde de wedstrijd. De thuisploeg kwam via Juve-target Giacomo Raspadori op voorsprong.

Nog voor rust trok Paulo Dybala de stand gelijk. De Argentijn haalde verwoestend hard uit: 1-1.

Met wat geluk maakte Kean in de 88e minuut de winnende treffer. De Italiaanse spits schoot de bal onder doelman en aanvoerder Andrea Consigli door. Consigli kon wel door de grond zakken.

Champions League

Juventus zag directe concurrent AS Roma dit weekend verliezen bij Inter (1-3) en pakte zelf dus 3 hele belangrijke punten. De 'Oude Dame' staat nu op de 4e plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal. Met nog 4 wedstrijden te gaan is de voorsprong 8 punten