Juventus voorkomt diep in blessuretijd nederlaag tegen Europa League-koning Sevilla

Eimert Pruis • 01:04, 12-05-2023 / Laatste Update: 21:22, 07-01-2024

Juventus is héél goed weggekomen in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League. Europa League-koning Sevilla was lang op weg naar een zege en hoopte op meer doelpunten. In de 97e minuut (nadat de blessuretijd van 6 minuten al was verstreken) scoorde Juve alsnog: 1-1.

Opvallend was hoe weinig Juventus te vertellen had in het eigen Allianz Stadium. De nummer 2 van de Serie A legde het op alle vlakken af tegen de nummer 11 van LaLiga. Maar goed, Sevilla in de Europa League is ook een klasse apart. De uitploeg had eigenlijk nog wel 1 of 2 doelpunten mogen maken. Door de late treffer van Juve blijft het spannend voor de return volgende week in Sevilla.

Sevilla speelt frank en vrij

Sevilla begon uitstekend in Turijn. Waar het in LaLiga erbarmelijk gaat, lijkt het in de Europa League een ander verhaal. Zoals zo vaak zorgt het 2e Europese clubtoernooi voor een geweldig gevoel in de Andalusische stad. Dat gevoel toonde Sevilla in de 1e helft. Frank en vrij speelde de ploeg van José Luis Mendilibar. Sevilla had duidelijk het overwicht en veelal de bal.

Uitstekende Sevillaanse counter

Een uitstekend uitgevoerde counter leverde echter de Sevillaanse treffer op in de 1e helft. Na een kleine 25 minuten spelen schoot Sevilla uit de startblokken bij het heroveren van de bal. Juventus stond duidelijk niet goed opgesteld en Sevilla liet de bal snel lopen over meerdere schijven. Uiteindelijk zag Youssef En-Nesyri de bal voor zich verschijnen en haalde hij doeltreffend uit.

Corner buiten de tijd

Sevilla dacht dat de zege al binnen was toen de aangegeven 6 minuten blessuretijd op waren. De scheidsrechter liet nog een corner nemen en warempel: doelpunt. Federico Gatti kopte binnen en liet Turijn ontploffen. Volgende week ligt alles nog open.