Juventus wint Derby d'Italia dankzij oud-Groninger Kostic, Dumfries beent woest weg
i

Pro Shots

Juventus wint Derby d'Italia dankzij oud-Groninger Kostic, Dumfries beent woest weg

Eimert Pruis • 23:38, 06-11-2022 / Laatste Update: 00:31, 12-12-2023

Juventus heeft de Derby d'Italia gewonnen. Juve was in het Allianz Stadium met 2-0 te sterk voor Internazionale. Voormalig aanvaller van FC Groningen Filip Kostic was met 2 assists (eigenlijk 3) de grote man. Bij Inter speelde Stefan de Vrij de hele wedstrijd. Denzel Dumfries beende 10 minuten voor tijd naar de kant.

In de 1e helft was Inter duidelijk de betere. Vooral tegen de rust aan. Dumfries kreeg zelfs nog 2 dotten van kansen, maar kreeg de bal er niet in. Ook een schot van Francesco Acerbi miste maar rakelings het doel.

Weer die voetbalwet

In de 2e helft ging de aloude voetbalwet weer eens werken: als je niet scoort, dan valt-ie aan de andere kant. Juventus kwam uit het niets op voorsprong. Dumfries was even weg op rechtsback en de snelle Kostic rukte op over die flank. Zijn voorzet werd netjes binnen gewerkt door Adrien Rabiot.

Rabiot schreeuwt het uit bij de 1-0

Handsbal?

Even later was het zelfs 2-0, althans dat dacht iedereen. Kostic nam een corner en Danilo dook op voor het gezicht van De Vrij. De Braziliaanse verdediger schoot de bal met zijn scheenbeen op fraaie wijze binnen. Alleen bleek hij de bal ook nog zijn rechterhand te hebben geraakt. Een curieuze handsbal, die alleen de VAR zag.

Is het hands? Check het hierboven

Dumfries boos

10 minuten voor tijd werd Dumfries naar de kant gehaald. Hij rende woest de spelerstunnel in. Daarvoor had hij woorden met ploegmaat Edin Dzeko. Dumfries had ook vlak daarvoor weer eens kans gemist en zijn voorzetten kwamen niet aan. Was hij boos op zijn ploegmaten, op zichzelf of op de coach?

Fagiolo beslist wedstrijd

In de kleedkamer hoorde Dumfries aan het gejuich dat Juve er nog 2-0 van maakte. Nicolo Fagiolo stond vrij in de 16 en haalde doeltreffend uit. Weer was het Kostic die de bal gaf.

Stand Serie A

Juventus kan weer omhoog kijken en klimt zelfs over Inter naar de 5e plaats met 25 punten uit 13 duels. Inter heeft 1 punt minder en zakt naar plek 7 in de Serie A. Het verschil van beide clubs met koploper Napoli is liefst 10 en 11 punten.