🎥 | Juventus wint moeizaam van Sassuolo

REUTERS

admin • 23:59, 10-01-2021 / Laatste Update: 12:17, 08-01-2024

Voor de 3e keer in een week tijd heeft Juventus gewonnen in de Serie A, maar overtuigend ging het zondagavond zeker niet. Sassuolo werd in Turijn met 3-1 verslagen door late goals van Aaron Ramsey en Cristiano Ronaldo.

Juventus sloot 2020 af als nummer 7 in de Serie A, nadat er op 22 december nog een pijnlijke 0-3 nederlaag was in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Fiorentina. De druk stond er bij de start van de 2e seizoenshelft dus duidelijk op voor beginnend trainer Andrea Pirlo en zijn spelersgroep, die jagen op de 10e landstitel op rij voor Juventus. Vorige week zondag begon Juventus het nieuwe jaar met een klinkende 4-1 zege op Udinese en dat kreeg woensdagavond een mooi vervolg met de 1-3 overwinning bij koploper AC Milan in San Siro. Vrijdag was er weer vervelend nieuws voor Juventus, waar al zoveel spelers het afgelopen jaar te maken kregen met corona.

Wedstrijdverloop

Via de Braziliaanse rechtsback Danilo (mooie uithaal) werd het 5 minuten na rust 1-0, maar Grégoire Defrel tekende in de 58e minuut voor de 1-1. Sassuolo kreeg daarna een paar goede kansen om er zelfs 1-2 van te maken in het Allianz Stadium in Turijn, maar Juventus trok de wedstrijd uiteindelijk toch nog naar zich toe. De Welshe middenvelder Aaron Ramsey gleed in de 82e minuut een voorzet van linksback Gianluca Frabotta binnen. In de 92e minuut zorgde Cristiano Ronaldo, die tot dan vrijwel onzichtbaar was, nog voor de 3-1 eindstand.

(lees verder onder de goals)

Topscorer

De 35-jarige Portugees is topscorer in de Serie A met 15 treffers. Dat zijn 3 goals meer dan Internazionale-spits Romelu Lukaku en 4 goals meer dan Ciro Immobile, die vorig seizoen de Gouden Schoen won met zijn 36 treffers voor Lazio.