KAK! Heel elftal Guinee-Bissau in ziekenhuis: duel met Marokko op losse schroeven

Trevor Wagener • 14:47, 06-10-2021 / Laatste Update: 06:40, 05-01-2024

Het zit Marokko niet mee in de WK-kwalificatie. Het team van bondscoach Vahid Halilhodzic zou woensdagavond in het Prince Moulay Abdellah Stadium in Rabat de thuiswedstrijd tegen Guinee-Bissau spelen, maar de complete selectie van dat land is opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens de voetbalbond van Guinee-Bissau zijn alle 25 spelers samen met enkele stafleden opgenomen in het ziekenhuis. Zij kregen in de nacht van dinsdag op woensdag last van diarree en moesten overgeven.

Voedselvergiftiging

"Zat mogelijk iets verkeerds in het eten. Het lijkt op voedselvergiftiging", zei een bron van de bond tegen Football365 Africa. Bij Guinee-Bissau speelt TEC-speler Basil Camara mee. De 25-jarige verdediger wacht nog altijd op zijn debuut voor het Afrikaanse land.

Er is contact met de Afrikaanse bond over het duel. Voor Marokko is het een nieuw hoofdstuk aan gedoe. Vorige week ging het uitduel met Guinee (niet Bissau) niet door vanwege een staatsgreep in de hoofdstad Conakry.

Mazraoui en Ziyech bij Marokko

Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui en Chelsea-man Hakim Ziyech zijn net als vorige maand niet opgenomen in de selectie van Marokko, nadat zij nog altijd bonje hebben hebben met bondscoach Halilhodzic.