Kameroen komt blunder Onana plus 3-0-achterstand te boven en wint brons na penalty's

AFP

Eimert Pruis • 23:23, 05-02-2022 / Laatste Update: 01:25, 12-12-2023

Kameroen heeft de Afrika Cup in eigen land afgesloten met brons. Het land van doelman André Onana nam de penalty's iets beter dan Burkina Faso in de strijd om de 3e plaats.

Na reguliere speeltijd stond het 3-3. Er was besloten om bij deze wedstrijd geen verlenging te doen, er staat toch wat minder op het spel dan bij een finale bijvoorbeeld. Uiteindelijk miste alleen Ibrahim Blati Touré (Burkina Faso) een strafschop.

Onana blij met Aboubakar

Onana kon zo toch nog lachen na het eind van de wedstrijd. Kameroen, dat belangrijke spelers op de bank hield, begon dramatisch aan de pot. Bij rust stond het 2-0 achter, mede dankzij een vreselijke blunder van Onana.

En dus wisselde Kameroen en kwamen spelers als Vincent Aboubakar erin. Toch werd het vlak na rust nog 3-0.

In de laatste 20 minuten werd de grote achterstand alsnog goedgemaakt, mede dankzij 2 late goals van Aboubakar. En dus gingen we pingels nemen, Onana kreeg kans op een soort van heldenrol en greep die ook. Hij stopte een slecht ingeschoten penalty en zo kon Kameroen zich troosten met brons.