Kampioen Feyenoord trapt niet in zelfde val als Vitesse en verlengt huurcontract met de Kuip
i

ANP

Kampioen Feyenoord trapt niet in zelfde val als Vitesse en verlengt huurcontract met de Kuip

Yvo van Dorst • 20:07, 01-06-2023 / Laatste Update: 07:20, 12-12-2023

Feyenoord en het bestuur van het stadion De Kuip hebben een akkoord bereikt over het nieuwe huurcontract van de thuishaven. Het gaat over een contract van 3 jaar, waarmee Feyenoord een belangrijk gespreksonderwerp voor komend seizoen heeft afgehandeld.

De Kuip zou eerder de huursom hoger willen maken, vanwege onder andere het achterstallige onderhoud aan het stadion. Uiteindelijk bleven de voorwaarden voor het nieuwe huurcontract hetzelfde als die van het huidige. Lilian de Leeuw zou een belangrijke schakel zijn geweest in de gesprekken. Als 'venue director' van Stadion Feijenoord was zij aanwezig bij zowel de vergaderingen van de club als die van het stadionbestuur.

Vitesse

Feyenoord trapt door de goede onderhandelingen met het stadion niet in dezelfde val als Vitesse eerder dit seizoen deed. De Arnhemmers kwamen er maar niet uit met het bestuur van de Gelredome en dus kwam er een rechtszaak. De KNVB dreigde met het intrekken van de proflicentie van Vitesse als ze geen stadion zouden vinden en dus sloten beide partijen een compromis.