Kampioen Manchester City begint dankzij Erling Haaland prima aan nieuwe seizoen
i

Getty Images

Kampioen Manchester City begint dankzij Erling Haaland prima aan nieuwe seizoen

Bart van der Wijst • 01:02, 12-08-2023 / Laatste Update: 21:31, 11-12-2023

Manchester City is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een zege. Op bezoek bij zijn voormalige pupil Vincent Kompany won Pep Guardiola met 3-0 van promovendus Burnley. Erling Haaland was met een double weer enorm belangrijk.

Er stonden nog geen 200 seconden op de klok of Haaland had z'n 1e al te pakken. Bij zijn allereerste balcontact van het nieuwe seizoen schoot hij hard raak na een slimme loopactie.

Ruzie

Met een bal onderkant lat maakte Haaland na iets meer dan een halfuur ook de 2-0. Door de stand leek het alsof City het makkelijk had bij de promovendus, maar niets was minder waar. Burnley bood knap weerstand en bij rust was te zien dat Guardiola een flinke woordenwisseling had met Haaland. De Spanjaard duwde vervolgens enigszins gepikeerd de camera weg.

tekst gaat door onder de tweet

Over en sluiten

Burnley, dat nog nooit op vrijdag scoorde in de Premier League en dat ook niet zou doen, bleef aardig meedraaien na rust. Toch was het over en sluiten toen Rodri de 3-0 binnen knalde. De matchwinner van de Champions League reageerde alert toen de bal na een standaardsituatie voor zijn voeten kwam.

De thuisploeg eindigde met 10 man. Invaller Anass Zaroury plantte zijn noppen in de kuit van Kyle Walker: rood.