Kans lijkt groot dat Mohamed Ihattaren in Ajax-selectie zit voor bekerfinale
i

ProShots

Kans lijkt groot dat Mohamed Ihattaren in Ajax-selectie zit voor bekerfinale

Marcel Roes • 18:52, 16-04-2022 / Laatste Update: 06:14, 12-12-2023

Het lijkt erop dat Mohamed Ihattaren in de selectie van Ajax voor de bekerfinale tegen PSV wordt opgenomen. Als echte detectives nemen we een paar signalen door.

Ten 1e: de oud-speler van PSV ontbreekt zaterdag bij Jong Ajax, dat een uitduel met FC Volendam speelt. Ihattaren was wel van de partij op de laatste training van het 1e elftal voor de bekerfinale.

"Het 1e elftal is leidend", zei trainer John Heitinga van Jong Ajax bij ESPN. "Het is aan Erik ten Hag om zijn selectie bekend te maken."

Ten 2e sprak Ajax-trainer Erik ten Hag positief over Mo: "Hij wordt steeds fitter en zijn houding is goed. Jullie zullen het zondag wel zien."

PSV

Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV waarvoor hij 56 competitieduels in het 1e elftal uitkwam, dus een eventueel debuut morgen in de hoofdmacht van Ajax zou pikant zijn.

Onder meer door een conflict met trainer Roger Schmidt vertrok hij in de zomer van 2021 uit Eindhoven. Juventus nam hem over en stalde hem vervolgens bij Sampdoria. Ajax huurt Ihattaren sinds januari 2022 van Juventus.