Karim Benzema en 'clown' Didier Deschamps hebben weer ruzie: 'Wat een lef '
i

Pro Shots / Panoramic

Karim Benzema en 'clown' Didier Deschamps hebben weer ruzie: 'Wat een lef '

Noah Hoogenboezem • 15:24, 11-03-2023 / Laatste Update: 01:38, 12-12-2023

Het is weer zover! Karim Benzema en de Franse bondscoach Didier Deschamps hebben het alwéér met elkaar aan de stok. Benzema was het duidelijk oneens met het verhaal van Deschamps over hoe de spits vlak voor het WK afhaakte met een blessure. De spits van Real Madrid noemde de bondscoach op zijn Instagram zelfs een clown.

Deschamps deed zijn verhaal tegen de Franse krant Le Parisien. "Na zijn blessure hebben we 20 minuten met elkaar gepraat en heb ik gezegd dat hij na zijn blessure gewoon weer terug kon komen bij de ploeg. De dag erna was hij ineens vertrokken."

Benzema noemt de bondscoach een 'clown'

Benzema was er als de kippen bij om te reageren via Instagram. In zijn story plaatst hij de opmerking 'wat een lef 🤡 ' bij de uitspraken van Deschamps.

De reactie van Benzema via Instagram

Weer ruzie

Het is niet voor het eerst dat de twee ruzie hebben. Eerder liet Deschamps de spits jarenlang buiten de selectie door de betrokkenheid van Benzema bij een afpersing van Mathieu Valbuena. Op het EK van 2020 keerde Benzema ineens terug in de ploeg, maar na het WK maakte hij bekend niet meer terug te keren bij de Franse ploeg.

Frankrijk haalde op het WK in Qatar zonder Benzema wel nog de finale, maar verloor daarin na strafschoppen van Argentinië.