Karius kreeg kritiek na handschoenenkeuze in League Cup-finale: 'Ging hij tuinieren?'
i

Getty Images

Karius kreeg kritiek na handschoenenkeuze in League Cup-finale: 'Ging hij tuinieren?'

Trevor Wagener • 13:00, 27-02-2023 / Laatste Update: 02:43, 08-01-2024

Newcastle United verloor zondag op het wereldberoemde Wembley de League Cup-finale van Manchester United (2-0) na treffers van Casemiro en Marcus Rashford. Newcastle-keeper Loris Karius ging bij beide treffers niet geheel vrijuit en de kijkers thuis wisten dan ook meteen waar het aan lag.

Volgens de kritische voetbalvolgers droeg Karius niet de juiste handschoenen. De 29-jarige sluitpost, die transfervrij overkwam van Liverpool, is bij The Toon de 3e keeper achter Nick Pope en Martin Dubravka. Doordat Pope geschorst was en Dubravka dit seizoen al werd verhuurd aan Man United, maakte Karius zijn Newcastle- en Wembley-debuut in de finale.

Karius, die als keeper van Liverpool vooral bekendstaat van zijn geschutter in de Champions League-finale van 2018 tegen Real Madrid (3-1 nederlaag), speelde de voorbije 2 seizoen slechts een handvol competitieve wedstrijden en werd door manager Eddie Howe tegen United metéén voor de spreekwoordelijke leeuwen gegooid.

Karius' handschoenen

Nog zonder ook maar 1 bal te hoeven stoppen, kreeg de Duitser volop kritiek vanwege zijn gekozen, bruin van kleur ogende, handschoenen. "Heeft hij die gratis gekregen bij het aanschaffen van een barbecue?", schreef iemand. "Karius kan na de wedstrijd meteen door met zijn werk als goudsmid", noteerde een ander. "Of als hovenier!"

Anderen plaatsten de retro-dingen in historisch perspectief. "Hij heeft handschoenen uit de 2e Wereldoorlog aan", noteerde een ander gevat. "Dat was de laatste keer dat hij in actie kwam."

I thought Loris Karius was wearing gardening gloves for a moment 😭😭😭😭😭😭 pic.twitter.com/sRziuR02Cq

— 🐐 SZN (@Goatpxced) February 26, 2023

When you forget your goalkeeper gloves and have to borrow your mam's gardening gloves #karius #CarabaoCupFinal pic.twitter.com/u6VwSJIAZ2

— Cormac Bradley (@cormacbradley) February 26, 2023