Keeper TOP Oss loopt leeg bij ESPN: 'Weet niet of ik dat mag zeggen...'
i

PRO SHOTS / Toin Damen

Keeper TOP Oss loopt leeg bij ESPN: 'Weet niet of ik dat mag zeggen...'

Bart van der Wijst • 23:43, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:46, 15-01-2024

Mike Havekotte beleefde een hopeloze avond. De keeper van TOP Oss moest vijf keer vissen tegen koploper Willem II. Na afloop verscheen de doelman voor de camera van ESPN en daar liep hij even helemaal leeg.

Het duurde een kwartiertje toen lag de 1-0 al achter Havekotte. Bij rust stond Willem II met 2-0 voor. In de tweede helft moest Havekotte nog drie keer de bal uit zijn doel halen.

Interview

Havekotte kreeg de vraag hoe frustrerend deze avond was. "Heel frustrerend. Je hoopt dat je als team wat hebt geleerd van de eerste seizoenshelft, maar bij de eerste tegenslag zie je het direct weer in elkaar zakken. Kan je het over tactiek, kan je het over een heleboel dingen hebben, maar als je geen duels speelt... En ik weet niet of ik het mag zeggen, maar je gaat als mietjes duels in", foeterde Havekotte. "Dan heb je niks te zoeken in betaald voetbal. Echt niet."

Volgens de verslaggever leek het mannen (Willem II) tegen de jongens (TOP). "Jij vond ons nog jongens?", reageerde Havekotte vol verbazing. "Ik vond het kleine kinderen. Echt kleine kinderen tegen volwassen mannen die lekker de Eredivisie in gaan", doelde hij op de koploper. "Maar als je geen duel speelt of alle ballen terug, dan duren 90 minuten heel lang. Echt heel lang."

Ombuigen

TOP sloot het eerste deel van de competitie af als nummer laatst en het lijkt nog niet veel beter te gaan bij de ploeg uit Oss. Hoe komt die negativiteit eruit? "Dat is een hele goede vraag. Ik dacht dat het wel beter zou gaan. Als Willem II op bezoek komt moet je opstaan, ballen tonen en niet zo met je ego laten spelen."

Bekijk het interview hieronder: