Keert Müller toch weer terug als Duits international? ‘Ik was erg emotioneel’
i

BELGA

Keert Müller toch weer terug als Duits international? ‘Ik was erg emotioneel’

Jeroen Rooseboom • 13:56, 09-01-2023 / Laatste Update: 07:08, 08-01-2024

Thomas Müller van Bayern München blijft toch beschikbaar voor de nationale ploeg van Duitsland. De 121-voudig international leek direct na de uitschakeling op het WK in Qatar een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan, maar is hier na een gesprek met bondscoach Hansi Flick op teruggekomen.

"Ik was erg emotioneel na die wedstrijd, aangezien het een verdrietig moment was", zei de 33-jarige Müller, die na de laatste groepswedstrijd tegen Costa Rica in een tv-interview de fans bedankte voor de jarenlange steun en leek te hinten op een afscheid als international.

'Blijf beschikbaar'

"Ik heb er later over nagedacht en er met Hansi Flick over gesproken. Zolang ik professioneel voetbal speel, ben ik altijd beschikbaar om geselecteerd te worden. De coach beslist of, wanneer en hoe. Het doel is om weer succesvol te worden met Duitsland. Hansi heeft veel mogelijkheden in de aanval. Ik ben er erg ontspannen onder, maar ben altijd klaar als de coach me nodig heeft", aldus Müller tijdens het trainingskamp van Bayern in Doha.

Müller was in 121 interlands goed voor 44 doelpunten. De aanvaller veroverde in 2014 met Duitsland de wereldtitel. De nationale ploeg werd tijdens de laatste 2 WK’s al in de groepsfase uitgeschakeld. Duitsland organiseert in 2024 het EK.