Kees Jansma sprak Maurice Steijn over Chuba Akpom: 'Hij zei: dat voelde ik ook wel eens bij Ajax'

Bart van der Wijst • 20:14, 09-11-2023 / Laatste Update: 23:54, 04-01-2024

Chuba Akpom is de laatste dagen veel in het nieuws. De Engelsman klaagde na zijn 2 goals tegen Heerenveen (4-1) over eenzaamheid in zijn beginperiode bij Ajax. Kees Jansma sprak daarover met Maurice Steijn, de voormalige trainer van de Amsterdammers. Dat zei Jansma bij de voorbeschouwing van Ajax - Brighton.

Lees ook: 'Chuba Akpom keurde 25 verschillende appartementen af in Amsterdam'

"Het ging over het woordje eenzaamheid wat hij gebruikte", begon Jansma. Akpom verbleef een tijdje in een hotel en ook de resultaten vielen tegen. "Dat is niet al te leuk, dat is niet top", erkende Jansma, die bijval kreeg van collega Wim Kieft: "De resultaten en de berichtgeving over Ajax waren niet best. Dat is niet de beste periode om alleen in het buitenland te zitten."

Gesprek met Steijn

"Wat Steijn zei: 'het kan dat hij zich eenzaam heeft gevoeld. Dat heb ik me ook wel eens gevoeld bij Ajax'. Dat was de situatie dat er langs elkaar heen werd gewerkt. Punt uit. Klaar", aldus Jansma.

Akpom speelde onder Steijn 149 minuten voor Ajax, verdeeld over 7 wedstrijden. Daarin scoorde hij niet. Dat lukte hem wel onder John van 't Schip: 3 goals in 28 minuten.