Keihard statement FC Den Bosch: 'Voor deze personen zijn alle 2e kansen verspeeld'
i

Pro Shots

Keihard statement FC Den Bosch: 'Voor deze personen zijn alle 2e kansen verspeeld'

Jeroen Rooseboom • 15:35, 08-10-2022 / Laatste Update: 12:19, 08-01-2024

FC Den Bosch heeft op de eigen website fel gereageerd op het wangedrag van een deel van de supporters vrijdag bij de uitwedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd werd lang stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld en rellen op de tribunes.

De supporters van de club misdroegen zich enorm en dat is niet de 1e keer in de historie van de club. "Vrijdagavond liet een deel van onze achterban zich in het Koning Willem II Stadion van z’n slechtste kant zien. Het gevolg was een lange onderbreking van de wedstrijd en de ontruiming van het uitvak."

"Het overschaduwde de fantastische, sportieve prestatie van ons elftal volledig. Tot in het diepst van ons hart distantiëren wij ons van deze zogenaamde 'supporters'", luidde dan ook het statement.

Lees ook: Den Bosch pleit voor algeheel uitsupportersverbod: ‘Moeten gewoon stoppen met uitpubliek’

"Wij wíllen niet langer dat de rotte appels in onze achterban de muziek bepalen. Onze boodschap is helder: we zijn er klaar mee. Voor wie de principes toegankelijk en veilig voetbal moedwillig ondermijnt, is op de tribunes absoluut geen plaats."

'Waar je van houdt, dat laat je niet kapot maken'

"FC Den Bosch neemt permanent afscheid van personen die volharden in overlast gevend of ronduit crimineel gedrag. ‘Supporters’ die onze collectieve taal niet wíllen leren, verzwakken de club en zijn niet langer welkom. Voor deze personen zijn alle tweede kansen verspeeld. Want waar je van houdt, dat laat je niet kapot maken."

"De gebeurtenissen van vrijdagavond worden na het weekend verder in kaart gebracht met alle betrokkenen. Zodat wij alle feiten op een rijtje hebben. Bij de wedstrijden tussen deze regioclubs hoort een gezonde rivaliteit, beleving en spanning. Op de grens mag, erover nooit."

Den Bosch won de wedstrijd overigens verrassend met 2-1.