Waarom Kenneth Vermeer nog in de wachtkamer zit bij Suriname
i

Getty Images

Waarom Kenneth Vermeer nog in de wachtkamer zit bij Suriname

Brian Vesseur • 19:26, 19-05-2023 / Laatste Update: 05:35, 12-12-2023

Kenneth Vermeer was dé verrassing bij de nieuwe spelers die door Suriname werden gepresenteerd. De 37-jarige keeper speelde in het verleden namelijk al 5 interlands voor Nederland. En hoewel de FIFA wat regels heeft versoepeld, lijkt 5 interlands wel te veel.

Door Brian Vesseur

Inmiddels is Kenneth Vermeer wel opgenomen in de voorselectie van Suriname, voor het kwalificatieduel tegen Puerto Rico om de Gold Cup van 2023. Maar of hij definitief mee mag doen in die wedstrijd, is nog niet zeker, zo blijkt uit navraag bij de SVB (Surinaamse Voetbalbond). De SVB laat weten dat er wel contact is met de FIFA.

LEES OOK: Henk ten Cate houdt zijn woord: ervaren trainer wordt assistent van Aron Winter bij Suriname

FIFA-regels

Wat vertellen de regels precies? In 2020 heeft de FIFA wat regels versoepeld omtrent het wisselen van land. Spelers mogen nu 3 interlands (oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden, maar geen eindtoernooien) voor een land spelen, waarna ze nog steeds van land mogen wisselen. Er moet wel 3 jaar tussen de laatste interland voor land A zitten en de 1e interland voor land B.

Interlands Vermeer

Vermeer speelde op 31 maart 2015 zijn laatste interland voor Oranje, waarin hij de 0 hield tegen Spanje: 2-0. Op 13 oktober 2019 zat hij voor het laatst bij de selectie van Nederland. Dat is dus allemaal geen probleem, maar de teller van Vermeer staat op 5 interlands. Dat zijn er 2 te veel. Zolang Suriname geen toestemming heeft van de FIFA om hem te laten keepen, zit Vermeer dus in de wachtkamer.

Momenteel heeft Vermeer geen club: hij zit in de MLS Pool. Volgend seizoen krijgt hij dus mogelijk een nieuwe club toegewezen in de Verenigde Staten. Hij keepte 2 seizoenen voor Cincinnati.