Kerstsprookje: Manchester United buigt 0-2-achterstand om tegen Aston Villa

Marcel Roes • 00:00, 27-12-2023 / Laatste Update: 13:03, 08-01-2024

Manchester United (vooraf nummer 8 van de Premier League) heeft thuis tegen Aston Villa (3e) miraculeus gewonnen : 3-2. The Red Devils stonden in de rust achter met 0-2. Na de thee was Alejandro Garnacho niet voor het eerst dit seizoen de grote man bij de ploeg van trainer Erik ten Hag.

De positie van Ten Hag stond onder grote druk. Manchester United had 4 competitieduels op rij verloren, zonder ook maar 1 goal te maken. Kansen afdwingen, goals maken: dat gaat dit seizoen erg moeizaam. En na een evenwichtig en onrustig kwartier, leek het weer die kant op te gaan.

Creatieve vrije trap

Toen kwam er namelijk een fraai staaltje creativiteit, en dat was aan de kant van Aston Villa. Bij een vrije trap ging Leon Bailey achter ManUnited-keeper André Onana staan. Die vond dat helemaal niks en wellicht leidde het hem af. Bailey rende na de trap van John McGinn snel weg, waarna de bal erin zeilde. Al 5 minuten later tekende de Belg Leander Dendoncker voor de 0-2.

Comeback

Toch slaagde de thuisploeg erin om na rust energiek en vol goede moed de pot te hervatten. Eerst blokkeerde de VAR nog de 1-2 (Garnacho stond buitenspel), maar in de 59e minuut werd de aansluitingstreffer van Garnacho wel erkend. De 19-jarige Argentijn tikte in bij de 2e paal. Het was wel tijd ook voor een goal van de club, na 440 minuten droogstaan.

In de 71e minuut werkte Garnacho ook de gelijkmaker binnen. Een 2e bal kwam voor zijn voeten, waarna hij een sluw aanloopje nam en met enig geluk (van richting veranderd) zijn landgenoot Emiliano Martínez (wereldkampioen met Argentinië in 2022) passeerde.

Red Devils for the win

Spelen met het mes op de keel ging de pupillen van Ten Hag dus aardig af. Maar ook met de relaxtere stand van 2-2 drukten ze door. De Deen Rasmus Højlund prikte binnen en dat was zijn 1e competitietreffer ooit voor Manchester United. De 20-jarige aanvaller had al 1.000 minuten achter de rug in de Premier League.