Kevin De Bruyne en Erling Haaland moeten rentree nog even uitstellen
i

Getty Images

Kevin De Bruyne en Erling Haaland moeten rentree nog even uitstellen

Bart van der Wijst • 16:54, 29-12-2023 / Laatste Update: 18:41, 05-01-2024

Manchester City speelt zaterdagmiddag op eigen veld tegen Sheffield United. Voor die wedstrijd moet trainer Pep Guardiola nogal wat belangrijke krachten missen. Kevin De Bruyne, Erling Haaland en Jérémy Doku moeten hun rentree nog even uitstellen, zei Guardiola vrijdag.

De een ligt er wat langer uit dan de ander. Met De Bruyne neemt Manchester City geen risico. De Belg kampt al enige tijd met een hamstringblessure, maar traint alweer een tijdje mee met de groep. Toch had hij last van spiervermoeidheid vanwege de intensiteit van het trainen. Dus slaat hij Sheffield-thuis nog even over.

Guardiola

"We moeten voorzichtig zijn met Kevin", sprak Guardiola na de zege op Everton (3-1). "Als je de timing niet respecteert, zou hij zich wel eens opnieuw kunnen blesseren. Hij komt terug na een zware blessure. Hij is positief. Dus hij zal er snel terug staan. Ik zou hem graag al de volgende wedstrijd opstellen. Of in de beker tegen Huddersfield (eerste weekend van januari, red). Het belangrijkste is echter dat hij voor een langere periode fit blijft. En we hem niet klaarstomen voor een specifieke match", aldus de Spaanse trainer.

De Bruyne speelde zijn laatste wedstrijd op 11 augustus tegen Burnley. Haaland speelde voor het laatst mee tegen Aston Villa aan het begin van december, Doku maakte zijn laatste minuten tegen Tottenham Hotspur.