Kevin De Bruyne loert op Ryan Giggs en Cesc Fabregas, Manchester City wint overtuigend van Burnley
Kevin De Bruyne / Getty Images

22:31, 31-01-2024 / Laatste Update: 22:31, 31-01-2024

Kevin De Bruyne heeft de derde plek te pakken qua meeste assists ooit in de Premier League. Dinsdagavond leverde hij alweer zijn 104e assist, waarmee hij over Wayne Rooney heen kruipt. Manchester City won - mede dankzij zijn assist - met 3-1 van Burnley.

De eerste plek is nog héél ver weg. Ryan Giggs gaf als Manchester United-speler liefst 162 assists. De inmiddels 50-jarige Giggs speelde zijn hele carrière voor The Mancunians. Cesc Fabregas staat overigens op de tweede plek met 111 assists. De 36-jarige Spanjaard gaf die assists namens Arsenal en Chelsea.

De assist van Kevin De Bruyne:

Manchester City - Burnley

Manchester City won dinsdagavond dus met 3-1 van Burnley. Julian Alvarez scoorde twee keer en het andere doelpunt kwam van Rodri. De Bruyne gaf zijn 104e assist bij de tweede goal van Alvarez. Een ruime nederlaag voor Burnley-trainer Vincent Kompany, die jaren de aanvoerder was van Manchester City.

Erling Haaland viel in de 71e minuut in bij Manchester City, na twee maanden blessureleed.

Tottenham Hotspur - Brentford

Ondertussen won Tottenham Hotspur met 3-2 van Brentford. De bezoekers kwam op een 1-0 voorsprong, waarna de Spurs tussen de 48e en de 56e minuut drie keer scoorden: 3-1. Ivan Toney, die maanden aan de kant stond wegens een schorsing, maakte de 3-2.

Tottenham Hotspur staat door de zege op de vierde plek in de Premier League. Manchester City is overigens de nummer twee in de Engelse competitie.