Kevin De Bruyne viert rentree bij Manchester City met assist en dikke zege

AFP

Bart van der Wijst • 17:59, 07-01-2024 / Laatste Update: 10:09, 15-01-2024

Manchester City heeft Kevin De Bruyne terug. De Belgische spelverdeler speelde zijn eerste wedstrijd sinds 11 augustus 2023, toen hij geblesseerd raakte aan zijn hamstring. De Bruyne viel in bij het FA Cup-duel met Huddersfield Town én gaf een assist op de 5-0 van Jérémy Doku; het Belgische duo verzorgde het slotstuk van een eenvoudig middag.

Iets voor het uur klonk applaus in het Etihad Stadium. Niet omdat er een goede kans was, maar omdat De Bruyne zich klaarmaakte om in te vallen. Toen was het 2-0, een minuut nadat De Bruyne erin kwam werd het 3-0. Oscar Bobb maakte via een gelukje de goal.

Assist De Bruyne

Phil Foden maakte er 10 minuten later 4-0 van, dat was zijn tweede van de middag. Hij scoorde voor rust ook al, net als Julian Álvarez. De Bruyne kwam zelf niet op het scorebord, wel gaf hij een assist. De Bruyne zette zelf de aanval op, kreeg de bal op tijd terug van Bobb en leverde de bal perfect af aan zijn landgenoot: 5-0. Een mooi einde van de middag voor City en De Bruyne.