Kevin Hofland verlengt bij gedegradeerd Willem II en wil vol voor promotie gaan
i

Pro Shots / Toin Damen

Kevin Hofland verlengt bij gedegradeerd Willem II en wil vol voor promotie gaan

Joris Kaper • 11:47, 21-05-2022 / Laatste Update: 15:44, 08-01-2024

Kevin Hofland blijft ook komend seizoen trainer van Willem II. De 42-jarige Limburger heeft bij de Tilburgse club een contract voor 2 seizoenen ondertekend. Hofland werd half maart aangesteld als nieuwe trainer, nadat Fred Grim ontslagen was bij de club. Hij pakte daarna nog wel de nodige punten, maar desondanks degradeerde Willem II rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie.

Toch houdt de club vertrouwen in Hofland en heeft hij een nieuw contract ondertekend, waardoor hij in ieder geval tot aan de zomer van 2024 verbonden zal zijn aan de Tilburgers.

Technische directeur Teun Jacobs: "Kevin is ambitieus en een moderne trainer die spelers kan inspireren. Hij is tactisch sterk en heeft oog voor de mens achter de voetballer. Dat maakt hem een prettige collega en we hebben daarom veel vertrouwen in hem. Met hem willen we graag weer promoveren naar de Eredivisie."

Reactie Kevin Hofland

Uiteraard is Hofland zelf ook blij: "Sportief gezien is afgelopen seizoen mislukt, maar op andere vlakken is wel vooruitgang geboekt. Ik zie binnen de club nog veel mogelijkheden om te groeien. Ik sta voor innovatie, communicatie en de mentale en fysieke groei van spelers. Gezien de professionele en plezierige samenwerking wil ik graag langer onderdeel uitmaken van Willem II", aldus de oud-international. Wie Hofland naast zich krijgt op de bank, is nog niet bekend.