Kevin Strootman debuteert bij Cagliari met gelijkspel tegen Spezia van Jeroen Zoet

Eimert Pruis • 23:26, 23-08-2021 / Laatste Update: 09:49, 05-01-2024

In de Italiaanse competitie heeft Spezia in de eerste competitiewedstrijd een 2-0-voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van de nieuwe trainer Thiago Motta moest in de uitwedstrijd tegen Cagliari genoegen nemen met 2-2. Bij Cagliari debuteerde Kevin Strootman.

Tot aan de 62ste minuut leidden de bezoekers dankzij treffers van Emmanuel Gyasi en Simone Bastoni. Doelman Jeroen Zoet (ex-PSV) moest daarna echter kort achter elkaar 2 treffers toestaan. In beide gevallen was de Braziliaan João Pedro de doelpuntenmaker.

Bij Cagliari was middenvelder Strootman basisspeler. Hij kreeg in de 82ste minuut een gele kaart.

Spezia eindigde vorig seizoen tijdens het debuutjaar in de Serie A op de 15e plek. Zoet kwam in zijn eerste seizoen bij de Italiaanse club in 7 competitieduels in actie.