Kevin Strootman voelt zich thuis bij AS Genoa: ‘Ben niet meer de speler die ik was bij AS Roma’
i

Getty Images

Kevin Strootman voelt zich thuis bij AS Genoa: ‘Ben niet meer de speler die ik was bij AS Roma’

Pim Huberts • 17:27, 08-05-2023 / Laatste Update: 20:23, 08-01-2024

Kevin Strootman is op zijn plek bij AS Genoa. Hij promoveerde met de Italiaanse club naar de Serie A en speelde eindelijk weer een volledig seizoen. De huurling van Marseille kampte lang met zware blessures.

Alles lijkt erop dat de 46-voudig Oranje-international ook volgend seizoen voor Genoa speelt. Hij vertelde dit aan het lokale medium Il Secolo. "We hebben dit seizoen karakter getoond. Volgend jaar moeten we met een andere mentaliteit spelen in de Serie A dan voor de degradatie. Toen speelden we om niet te verliezen."

'Niet meer zoals bij AS Roma'

Strootman werd afgelopen zomer voor 1 seizoen verhuurd aan Genoa. Daar voelde hij zich snel thuis. "Ze hebben me vanaf het begin gesteund met alle problemen die ik had. Ik ben niet meer de speler die ik bij AS Roma was. Ze hielpen me hier alsof ik familie was, van de trainers tot de medische staf tot de directie. Het is speciaal."

Aflopend contract

Strootman speelde tot nu toe 30 wedstrijden voor Genoa en kwam daarin 2 keer tot scoren. Zijn contract bij Marseille loopt ook deze zomer af, waardoor een definitieve stap naar Italië makkelijker wordt gemaakt.