Kevin van Veen verklaart provocerend juichen: 'Ze is niet eens geboren en wordt al bedreigd'

Bart van der Wijst • 01:23, 07-10-2023 / Laatste Update: 05:29, 07-01-2024

Kevin van Veen was de hoofdrolspeler vrijdagavond bij NAC - FC Groningen (3-2). De spits van de uitploeg maakte 2 goals. Met name zijn 1e was een hele mooie, al werd de wedstrijd daarna stilgelegd vanwege provocerend juichen van Van Veen. Na afloop legde hij bij ESPN uit waarom hij dat deed.

"Mijn dochter is niet eens geboren en wordt al helemaal kapot bedreigd door mensen die denken dat ze stoer zijn", sprak Van Veen. "Er staan volwassen mannen die mijn dochter het K-woord wensen."

Reactie

"Hun hebben gewonnen, ze zijn blij. Drink een biertje", stelde Van Veen. "Maar wel uitkijken met wat je zegt. Ik ben ook gewoon een mens. Mijn vriendin en dochter hebben helemaal niets met voetbal te maken", aldus de 32-jarige spits. "Er is een grens, ook voor een voetballer. Het K-woord bij een kind... Ik sta gewoon op tegen mensen die denken dat ze alles kunnen zeggen."

De vriendin van Van Veen is zwanger. Eerder schreef een fan van FC Groningen al een bericht aan de spits waarin stond dat hij hoopte dat de vriendin een miskraam kreeg. Van Veen exposede de jongeman vervolgens op X.