Kijkers van De Klassieker merken zeker iets van netten in Kuip: ‘Dat lijkt onvermijdelijk’
i

ANP

Kijkers van De Klassieker merken zeker iets van netten in Kuip: ‘Dat lijkt onvermijdelijk’

Jeroen Rooseboom • 15:15, 12-01-2023 / Laatste Update: 01:16, 08-01-2024

Voor de eerste keer ooit hangen bij de Klassieker van Feyenoord tegen Ajax netten aan alle 4 de zijdes in de Kuip. En dus ook aan de kant waar de camera’s staan. "Dat de kijker er iets van ziet, lijkt onvermijdelijk", zegt een woordvoerder van sportzender ESPN.

De Klassieker tussen de aartsrivalen is met 1,5 miljoen kijkers een van de best bekeken voetbalwedstrijden van het jaar. Zondag 22 januari zullen er naast het legioen in de kolkende Kuip dus ook vele kijkers thuis op de bank of in de kroeg zitten.

Kippengaas

Feyenoord heeft om de wedstrijd goed te laten verlopen, besloten een soort fijn kippengaas op te hangen aan alle 4 de zijdes. Om te voorkomen dat spelers van de tegenstander, onder wie Steven Berghuis die van Feyenoord overstapte naar Ajax, worden bekogeld.

Eerder hing de Rotterdamse club alleen netten op bij Europese wedstrijden, waarbij de kant van de televisiecamera’s zonder net bleef. Bij de laatste Europese wedstrijd tegen Lazio Roma vlogen er echter vanaf die zijde vele voorwerpen naar de dug out van de Italianen.

‘Betreurenswaardig dat maatregel nodig is’

Voor de wedstrijd tegen Ajax kiest Feyenoord nu voor overal volle vakken, maar netten aan alle zijdes. Dus ook voor de camera’s van de sportzender.

"We vinden het betreurenswaardig dat zo’n verregaande maatregel nodig is tijdens 1 van de mooiste wedstrijden van het jaar", zegt een woordvoerder. "Maar veiligheid dient altijd voorop te staan, dus we gaan ons uiterste best doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan en de impact voor de kijkers thuis zoveel als mogelijk te beperken. We zijn er nog druk mee bezig."