🎥 | KIPPENVEL! Christian Eriksen krijgt staande ovatie bij terugkeer in Kopenhagen

Bart van der Wijst • 20:24, 29-03-2022 / Laatste Update: 01:45, 12-12-2023

De cirkel is nu rond voor Christian Eriksen. De Deen keerde dinsdagavond voor de oefeninterland tegen Servië terug in het Parken Stadion in Kopenhagen, de plek waar het tijdens het EK in 2021 bijna vreselijk mis ging. Eriksen herstelde gelukkig voorspoedig en kreeg dinsdagavond een staande ovatie van alles en iedereen in het stadion.

Eriksen werd groots onthaald in Kopenhagen. De speler van Brentford mocht van captain Kasper Schmeichel de aanvoerdersband dragen en er waren enkele spandoeken (in het Deens en Engels) te zien met de tekst 'Welkom thuis Christian'.

Hartstilstand

Exact 290 dagen geleden kreeg Eriksen een hartstilstand tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland (0-1). Scheidsrechter Anthony Taylor had dat vrij snel in de gaten en legde het spel gelijk stil waardoor de medici snel aan de slag konden. Zij kregen het hart van Eriksen uiteindelijk weer aan de praat, waarna hij in het ziekenhuis een defibrillator kreeg.

"Het wordt een emotionele avond", voorspelde Eriksen maandag. "Het is een van die momenten waar je je niet op kan voorbereiden. De ontvangst in Nederland was al heel mooi en ik verwacht dat het hier nog mooier zal zijn."

Check hier de heerlijke 1-0 van Denemarken tegen Servië: