KKD: 100 procent score voor ADO na 2 wedstrijden, NAC, VVV en FC Emmen winnen weer niet
i

Getty Images

KKD: 100 procent score voor ADO na 2 wedstrijden, NAC, VVV en FC Emmen winnen weer niet

Bart van der Wijst • 00:07, 14-08-2021 / Laatste Update: 19:12, 07-01-2024

ADO Den Haag is niet van plan om heel lang in de Keuken Kampioen Divisie te blijven. De degradant uit de Eredivisie van vorig seizoen is namelijk prima gestart in het nieuwe jaar met 2 overwinningen uit 2 wedstrijden. Vrijdagavond werd met 3-1 van FC Volendam gewonnen. NAC Breda, VVV-Venlo en FC Emmen wisten weer niet te winnen.

Denso Kasius zette Volendam op voorsprong, maar alles werd in de prullenbak gegooid na een domme rode kaart van Filip Stankovic. Via goals van Thomas Verheijdt en Boy Kemper herstelde ADO de schade. Na rust maakte Sem Steijn vanaf 11 meter de 3-1.

ADO is samen met TOP Oss en Jong AZ nog zonder puntverlies, daar kan maandag nog FC Den Bosch bijkomen als het wint op bezoek bij Jong PSV.

Topploegen zonder zege

Door de overwinning heeft ADO Den Haag al een klein gaatje geslagen met andere concurrenten die strijden om promotie. NAC Breda, VVV-Venlo en FC Emmen wisten vrijdag weer niet te winnen. NAC gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Telstar, VVV verloor op bezoek bij TOP Oss en FC Emmen verloor thuis van FC Eindhoven.

Overige uitslagen

Almere City FC - Jong FC Utrecht: 1-1

Helmond Sport - Jong AZ: 1-2

MVV - De Graafschap: 1-3

Roda JC - Excelsior: 1-2