KKD: FC Eindhoven en Roda JC blijven foutloos, horrorstart ADO Den Haag gaat verder

Bart van der Wijst • 00:07, 20-08-2022 / Laatste Update: 00:03, 12-12-2023

Het voetbalweekend werd traditiegetrouw afgetrapt met de nodige wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie. In totaal werden er 6 wedstrijden gespeeld. FC Eindhoven en Roda JC wonnen ook hun 3e wedstrijd, terwijl ADO juist voor de 3e keer op rij verloor. De dramatische start van trainer Dirk Kuyt gaat dus verder.

FC Eindhoven had lang nodig om het ambitieuze Helmond Sport te verslaan. In de 80e minuut zorgde invaller Koen Oostenbrink met een wereldgoal - of was het geluk? - voor de enige treffer in Helmond: 0-1. Na 3 duels heeft de ploeg van trainer Rob Penders 9 punten en een doelsaldo van 6 goals voor en 2 tegen.

Roda JC helemaal foutloos

De koppositie is voorlopig voor het Roda JC van Jürgen Streppel. De Limburgers gingen op bezoek bij FC Den Bosch en wonnen met 3-0 door 3 doelpunten van Dylan Vente. Pas in de 76e minuut maakte hij zijn 1e (vanaf 11 meter), in de blessuretijd voltooide hij zijn hattrick. Roda JC heeft na 3 duels nog geen enkel tegendoelpunt, zelf scoorde het 6 keer.

Heracles, PEC Zwolle, Jong AZ en VVV-Venlo krijgen later dit weekend de kans om de perfecte score te behouden.

ADO Den Haags stroeve start

Dirk Kuyt kijkt waarschijnlijk met enige jaloezie naar Roda JC. Want waar de Limburgers juist zo'n solide verdediging hebben, is de defensie van ADO Den Haag zo lek als een mandje. Op bezoek bij MVV werd voor de 3e keer op rij verloren: 3-1. Al na 15 seconden ging het mis, toen Koen Kostons kon scoren na een hoop gepruts achterin bij ADO.

Mart Remans maakte er even later 2-0 van, waarna Thomas Verheijdt na een half uur de spanning terugbracht. Na de pauze kwam ADO in Maastricht beter voor de dag, alleen er werden een hoop kansen om zeep geholpen. Invaller Dailon Livramento bepaalde de eindstand op 3-1 na een fout van ADO-doelman Hugo Wentges.