KKD: Heracles sleept in blessuretijd punt uit het vuur tegen MVV, Jong Utrecht en Willem II scoren beide niet

Jeroen Rooseboom • 23:59, 29-08-2022 / Laatste Update: 06:19, 12-12-2023

Heracles heeft er op de valreep voor gezorgd dat het nog ongeslagen is in de Keuken Kampioen Divisie: in de blessuretijd werd het 2-2. Bij Jong Utrecht tegen Willem II stond er bij het laatste fluitsignaal dezelfde score op het scorebord als bij het 1e: 0-0.

Heracles - MVV

Heracles was vooraf de gedoodverfde favoriet in de wedstrijd tegen MVV. Maar dat weerhield de Limburgers er niet van om heel brutaal al na 5 minuten de 0-1 tegen de touwen te werken. Helaas voor doelpuntenmaker Sven Blummel stond hij buitenspel. Het bleef dus 0-0. Toch scoorde MVV weer en nu stond het doelpunt wel: uit een rebound maakte Jarne Steuckers de 0-1.

Na de goal hernam Heracles het initiatief weer met kansen voor Emil Hansson en Marko Vejinovic. Toch wisten de Almeloërs voor rust niet te scoren.

Terwijl Heracles doorging met het creëren én missen van kansen, was het na iets meer dan een uur spelen weer raak aan de andere kant. Nicky Souren zorgde voor de 2e tegengoal dit seizoen voor Heracles en zette de stand op 0-2. Na de 2e tegengoal ging bij Heracles echt het gas erop en dat resulteerde in de 1-2 van Hansson in de 73e minuut.

Daarna bleven de Heraclieden aandringen. Het kreeg ontelbaar veel corners, maar toch vloog de bal er niet in. Uiteindelijk zag Hansson zijn kans schoon om in de 92e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. Het leverde het 1e puntenverlies van Heracles op.

Jong Utrecht - Willem II

De wedstrijd tussen Jong Utrecht en Willem II kwam wat langzaam op gang. De beloftenploeg van Utrecht was de 1e die gevaarlijk werd. Het schot van Taylor Booth uit een counter raakte de paal.

Het duurde lang voordat de Tilburgers daar iets tegenover konden zetten. Op een kansje voor Jeremy Bokila na werd de ploeg van Kevin Hofland niet gevaarlijk voor het doel van Jong Utrecht-keeper Fabian de Keijzer. Bij rust was de stand dus 0-0.

Na de thee begon Willem II meer aan te dringen, maar ook in de 2e helft duurde het erg lang voordat er iets werd gecreëerd. Een scrimmage voor het doel was lange tijd het hoogtepunt.

83. Pijnlijke constatering: Willem II heeft in het laatste kwart van de wedstrijd (sinds de 68ste minuut) eigenlijk geen kans meer gehad. De tijd dringt. #jutwil #willemii

— BD Willem II (@BD_WillemII) August 29, 2022

Ook Jong Utrecht lukte het een lange tijd niet om de bal bij het vijandige doel te krijgen. Toen dat wel een keer lukte, werd het gelijk een doelpunt. Alleen stond Eliano Reijnders buitenspel. Zijn doelpunt werd afgekeurd. Vlak voor tijd raakte een schot van Daniel Crowley de lat van de Utrechters, maar de bal stuiterde terug het veld in. Daardoor bleef de eindstand op 0-0 steken.