KKD: Heracles wint gemakkelijk bij Jong PSV, Jong Ajax geeft De Graafschap een pak slaag

Jeroen Rooseboom • 23:59, 22-08-2022 / Laatste Update: 03:15, 12-12-2023

3 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie hebben voor heel wat doelpunten gezorgd. Grote titelfavoriet Heracles won eenvoudig bij Jong PSV, maar de meeste goals vielen in Amsterdam. Jong Ajax walste daar over De Graafschap heen met een doelpunt van een Italiaanse nieuweling.

Jong PSV - Heracles

Nadat Heracles al een aantal kansjes had gecreëerd, was het uiteindelijk de Belg Lucas Schoofs die halverwege de 1e helft voor de 1-0 tekende. Tot dan toe was vooral spits Samuel Armenteros gevaarlijk geweest voor het doel van Jong PSV. De jonge Eindhovenaren hadden vrij weinig tegen de Heraclieden in te brengen.

Na rust liep de ploeg van trainer John Lammers snel uit naar 0-3. Anas Ouahim tekende voor de 0-2 en Emil Hansson zorgde voor de 0-3. Na de doelpunten gebeurde er weinig meer. Heracles nam de 3 punten mee naar Almelo.

Jong Ajax - De Graafschap

Jong Ajax startte erg sterk tegen De Graafschap. Sontje Hansen opende in de 9e minuut al de score: 1-0. Camiel Neghli dacht zijn team te behoeden voor een achterstand bij rust door de 1-1 te maken, maar daar dacht Hansen anders over: 1 minuut voor rust maakte hij zijn 2e van de avond. De teams gingen dus met een 2-1 stand rusten.

Na rust hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Tot de 17-jarige Gabriel Osei Misehouy had bedacht dat hij ook nog wilde scoren. Hij bracht de stand op 3-1. Ook de Deen Cristian Rasmussen pikte een goaltje mee bij de Amsterdammers: 4-1. Maar de avond werd nog vervelender De Graafschap toen Lorenzo Lucca, de nieuwe spits, voor de eindstand van 5-1 zorgde.

Jong AZ - Almere City

Jong AZ kwam vroeg op voorsprong tegen Almere City. Al na 7 minuten scoorde Iman Griffith de 1-0. Voor het halfuur wist Maxim Dekker de voorsprong al te verdubbelen. De ploeg van Maarten Martens zat op rozen en Almere had, ondanks meer balbezit, weinig in te brengen tegen de Alkmaarders.

De mannen van Alex Pastoor kwamen goed uit de kleedkamer en waren nu rust een stuk vaker gevaarlijk dan daarvoor. Dat resulteerde alleen niet in doelpunten voor Almere. Jong AZ wist wel te scoren, Fedde de Jong scoorde de 3-0. Toch redden Jeredy Hilterman en Thomas Poll nog de eer voor Almere. Zij bepaalden de eindstand op 3-2.