KKD: Koploper PEC Zwolle rekent snel af met Jong AZ, achtervolger Heracles verliest

Joris Kaper • 23:01, 10-02-2023 / Laatste Update: 00:37, 12-12-2023

Koploper PEC Zwolle heeft vrijdag snel afgerekend met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren stonden na 34 minuten spelen al met 3-0 voor en die voorsprong gaf de koploper niet meer uit handen.

Apostolos Vellios opende de score namens de thuisploeg, waarna Younes Taha de volgende 2 goals voor zijn rekening nam. De goals vielen allemaal in een tijdsbestek van slechts 8 minuten. Ook in de 2e helft ging PEC verder toen Dean Huiberts voor de 4-0 zorgde. Daarna deed Jong AZ via Mexx Meerdink nog wel iets terug. PEC won daarmee eenvoudig en het weekend werd nog beter bij het horen van de eindstand bij VVV-Venlo - Heracles.

VVV-Venlo - Heracles

Voor Heracles, de nummer 2 van de KKD, leek er lang weinig aan de hand tegen VVV. De ploeg stond met 0-1 voor via een goal van Lucas Schoofs, maar de thuisploeg boog die achterstand in de 2e helft om naar een 3-1-voorsprong. De 3-1 van Mitchell van Rooijen was een pareltje!

En 3-1 was ook de eindstand. Heracles heeft nu slechts 1 van de 6 laatste wedstrijden gewonnen en daardoor is de koppositie voorlopig uit het zicht verdwenen. PEC heeft nu 10 punten voorsprong, met 1 wedstrijd meer gespeeld.

FC Eindhoven - Almere City

De nummers 3 en 4 van de KKD, gelijk in punten, stonden vrijdag ook tegenover elkaar. Na de 0-1 voor Almere in de 1e helft, moest Eindhoven halverwege de 2e helft verder met 10 man, toen Brym zijn 2e gele kaart pakte. Met een man minder kon FC Eindhoven geen vuist meer maken en dus heeft Almere City niet alleen de wedstrijd gewonnen, maar voorlopig ook de strijd om de 3e plek.