KKD: koploper Roda JC blijft winnen, reuzendoder Jong FC Utrecht slaat weer toe

PRO SHOTS / Henk Korzelius

Bart van der Wijst • 00:03, 23-09-2023 / Laatste Update: 16:27, 08-01-2024

Roda JC heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De Limburgers wonnen zelf met 4-1 van FC Den Bosch en zagen nummer 2 VVV-Venlo met 0-0 gelijkspelen op bezoek in een regenachtig FC Eindhoven bij Jong PSV.

Het duurde lang voordat Roda op voorsprong kwam. De thuisploeg scoorde pas in de 45e minuut via Maximilian Schmid. Na rust zorgden Walid Ould-Chick, Lennerd Daneels en Metehan Güclü voor de Limburgse doelpunten. Matisse Didden maakte een knullige eigen goal. De Belg zag niet dat doelman Koen Bucker niet in de goal stond en passte hem zo erin.

Reuzendoder Jong FC Utrecht

Een opvallende uitslag was die van SC Cambuur. De Friezen verloren op bezoek bij Jong FC Utrecht. Gezien de recente resultaten van de beloftenploeg is dat helemaal niet vreemd. Eerder werden FC Groningen en Roda JC (1-0) verslagen. Dat waren ook de enige overwinningen.

Telstar pakt eerste puntje

In Den Haag pakte nummer laatst Telstar tegen de verhouding en verwachting in een punt bij de plaatselijke FC. ADO kwam door Henk Veerman op voorsprong, Mees Kaandorp maakte gelijk: 1-1.