KKD: Koploper Volendam wint, Emmen op koers voor periode en VVV haalt met 5-0 uit bij MVV
i

Pro Shots

KKD: Koploper Volendam wint, Emmen op koers voor periode en VVV haalt met 5-0 uit bij MVV

Eimert Pruis • 22:51, 04-02-2022 / Laatste Update: 21:44, 11-12-2023

Een bijna volledige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie heeft niet voor veel verrassingen kunnen zorgen. De topclubs wonnen. Volendam blijft op poleposition voor het kampioenschap en FC Emmen deed hele goede zaken voor de 3e periodetitel. VVV-Venlo won de Limburgse derby bij MVV met liefst 5-0.

Allereerst Volendam. 'Het andere Oranje' verlengde de reeks ongeslagen wedstrijden naar 22 wedstrijden. De vorige nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie dateerde van 13 augustus, toen ADO Den Haag met 1-3 te sterk was in Volendam. Sindsdien heeft de ploeg van trainer Wim Jonk vol koers gezet richting het kampioenschap.

Makkelijke overwinning Volendam

Vrijdagavond won Volendam zakelijk en simpel met 2-0 van Jong FC Utrecht. De van Internazionale gehuurde Gaetano Oristanio maakte de 1e treffer. Bilal Ould-Chikh de 2e.

Concurrent om de titel FC Emmen had meer moeite te winnen, maar kon wel de 3 punten bijschrijven na het treffen met TOP Oss (3-1). Het was een belangrijk duel want de 2 clubs zijn in strijd verwikkeld om de 3e periode. Emmen heeft 15 punten uit 5 wedstrijden terwijl de Ossenaren 12 punten uit 6 duels hebben. Jong PSV dat met 2-0 won van Helmond Sport staat nu 2e in die periode met 13 punten.

De grootste uitslag van de avond viel in de Limburgse derby in Maastricht tussen MVV en VVV-Venlo. MVV ging er pijnlijk hard af met 0-5. De Graafschap maakte een stap op weg naar de nacompetitie, door met 3-0 te winnen bij Telstar.

Uitslagen 25e speelronde Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam - Jong FC Utrecht 2-0

FC Emmen - TOP Oss 3-1

MVV - VVV 0-5

Telstar - De Graafschap 0-3

NAC Breda - Roda JC 2-2

FC Dordrecht - Almere City 2-2

Jong Ajax - Jong AZ 2-1

Jong PSV - Helmond Sport 2-0

De supporters van MVV waren niet blij met de pijnlijke 0-5 nederlaag in de derby tegen VVV