KKD: PEC Zwolle pakt koploper Heracles op het juiste moment, Eindhoven wint eindelijk weer
i

Pro Shots

KKD: PEC Zwolle pakt koploper Heracles op het juiste moment, Eindhoven wint eindelijk weer

Eimert Pruis • 00:03, 15-10-2022 / Laatste Update: 09:55, 12-12-2023

PEC Zwolle heeft koploper Heracles Almelo op het juiste moment te grazen genomen. In de volledige 11e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie waren de Almelose bezoekers in het begin nog een beetje moe van het feestvieren om het behalen van de 1e periodetitel. Zwolle won dankzij een uitstekende 10 minuten met 3-2.

FC Eindhoven won eindelijk weer eens. Na een reeks gelijke spelen en een nederlaag bij ADO Den Haag mocht de ploeg van trainer Rob Penders weer juichen: 2-1 tegen TOP Oss. En dat terwijl Eindhoven een klein half uur met een man minder speelde dankzij 2 keer geel voor Collin Seedorf.

Heracles voelt nu weer meerdere clubs in de nek hijgen

Heracles baalt extra van bovenstaande resultaat, want nu is het weer hartstikke spannend om de titel en de promotieplekken (1 en 2). Dat hadden de Heraclieden ook vooral aan zichzelf te danken. Het was erg slap allemaal in Zwolle.

In korte tijd 3 goals

Tussen de 27e en 36e minuut kwam Zwolle op een 3-0-voorsprong. Gervane Kastaneer en 2 keer Lennart Thy waren daar verantwoordelijk voor. Samuel Armenteros zorgde vlak voor de pauze nog voor de aansluiting. Uitfans waren boos dat hun club verloor en gooiden stoeltjes en vuurwerk op het veld. De wedstrijd werd daarom eventjes stilgelegd. Na de hervatting zorgde Rigino Cicillia nog dat het spannend werd.

Kastaneer juicht als hij Zwolle op voorsprong heeft gezet

Roda en VVV verliezen, Willem II is aan het klimmen

Van de bovenste clubs moest Roda JC ook een nederlaag slikken. De Limburgers verloren in Velsen met 2-1 van Telstar. Willem II haalde uit bij Helmond Sport (1-3) en klom weer wat in de stand. MVV gaf in de slotfase een 1-0-voorsprong uit handen tegen Jong PSV: 1-1.

Kuijt wint weer bij ADO, veel goals bij Almere-Jong Ajax

Dirk Kuijt heeft de smaak te pakken bij ADO Den Haag. De trainer zag zijn mannen de 3e overwinning in 4 wedstrijden pakken bij het altijd lastige NAC (1-2). Thomas Verheydt was met 2 goals weer eens de grote man. Veel doelpunten vielen bij Almere City vs. Jong Ajax. Daar eindigde het in 2-3.

Lees ook: Dit zijn alle uitslagen van de volledige 11e speelronde in de Keuken Kampioen Divisie (met stand)