KKD: PEC Zwolle wint moeizaam van Jong Utrecht, Helmond Sport afgeslacht door Jong PSV

Jeroen Rooseboom • 23:58, 24-10-2022 / Laatste Update: 18:18, 08-01-2024

Maandagavond stonden er 4 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Alle Jong-ploegen speelden. PEC Zwolle won wat moeizaam bij Jong Utrecht, Jong Ajax en VVV deelden de punten, Jong AZ en Telstar scoorden allebei niet en Jong PSV droogde Helmond Sport met ruime cijfers af.

Jong Utrecht - PEC Zwolle 0-1

Al na 6 minuten zagen we de beste kans van de hele 1e helft. Gervane Kastaneer van Zwolle torende hoog boven zijn verdediger uit, maar zijn kopbal vloog net over het doel van Jong Utrecht. Daarna waren beide ploegen vrij onzorgvuldig en werden er eigenlijk bijna geen goede kansen meer gecreëerd.

Na rust gebeurde er gelukkig een stuk meer. PEC-goalie Jasper Schendelaar bracht op prachtige wijze redding op een schot van Sanches Fernandes. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd Dean Huiberts gevloerd door Djevencio van der Kust, die goed weg kwam met geel. De daarop volgende vrije trap werd binnengeschoten door Thomas van de Belt. Zo kwamen de bezoekers eindelijk op een 1-0-voorsprong.

Van de Belt bleek na 90 minuten de matchwinnaar. Het spel was niet geweldig, maar de 3 punten zijn in ieder geval binnen voor de Zwollenaren.

Jong Ajax - VVV 1-1

De bezoekers kwamen na ongeveer een halfuur spelen op voorsprong door een counter goed uit te spelen. Sven Braken kopte de bal binnen. Maar slechts een paar minuten later schoot Jong Ajax via een van richting veranderd schot van Christian Rasmussen alweer de gelijkmaker binnen. 1-1 was de ruststand.

De wedstrijd ontwikkelde zich tot een spannende in de 2e helft met flink wat kansen over en weer. Zowel Jong Ajax als VVV speelden om te winnen, maar er was toch wel een licht overwicht voor de Amsterdammers. Toch wisten beide ploegen niet meer te scoren en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Jong AZ - Telstar 0-0

Er gebeurde werkelijk geen bal tijdens de 1e helft van Jong AZ - Telstar op het AFAS Trainingscomplex. De jonge Alkmaarders produceerden 1 schot op doel, de mannen uit IJmuiden 0. Daarom was de ruststand uiteraard 0-0.

In de 2e helft begon Telstar de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. De bezoekers creëerden kansen en kregen zelfs een penalty in de 74e minuut, maar Christos Giousis zag zijn inzet gekeerd worden door Jong AZ-doelman Sander Westerveld. Geen van beide teams was in staat te scoren en dus stond na 90 minuten de brilstand nog steeds op het scorebord.

Jong PSV - Helmond Sport 6-0

Helmond Sport liet in de 1e helft tegen Jong PSV maar weer eens zien waarom ze bijna onderaan staan in de Keuken Kampioen Divisie. Johan Bakayoko, die normaal bij de selectie van het eerste elftal van de Eindhovenaren zit, maakte na 11 minuten de 1-0. De 18-jarige Savio verdubbelde kort voor rust de voorsprong.

Jong PSV liep na de thee uit naar een volledig terechte 6-0-overwinning door 2 goals van Mathijs Tielemans, 1 van Simon Colyn en 1 van Jason van Duiven. De crisis bij Helmond lijkt door deze afslachting compleet.