KKD: teruggekeerde 'verloren zoon' helpt Almere aan periodetitel, Jong PSV pijnigt Roda JC

Trevor Wagener • 23:58, 03-04-2023 / Laatste Update: 03:54, 08-01-2024

Almere City zal de voetbalavond in de Keuken Kampioen Divisie op deze maandag niet zo snel vergeten. Bij een overwinning op Jong FC Utrecht zou de ploeg van coach Alex Pastoor verzekerd zijn van de 3e periodetitel, wat garant zou staan voor een ticket om de Play-Offs voor promotie. Maar... in de polder werd lang niet gescoord, totdat de teruggekeerde verloren zoon Damian van Bruggen toesloeg in de slotfase.

Bij een 0-0-eindstand zou de titel in de 3e fase van de competitie naar PEC Zwolle gaan. Doordat de koploper de 2e periodetitel eerder al wist te winnen, zou het bijbehorende prijzengeld én dus ook het ticket doorschuiven naar de volgende op de KKD-ranglijst: NAC Breda. Zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Almere pakt periodetitel na goal in slotfase

De ploeg van Pastoor drong aan en aan, maar de verlossende goal wilde maar niet vallen. Uiteindelijk reageerde de in Nederland teruggekeerde verdediger Van Bruggen (27), die tot en met 2011 in de jeugdopleiding van De Zwarte Schapen speelde voordat hij uiteindelijk naar Ajax vertrok - en uiteindelijk doorbrak bij Jong PSV - het meest attent voor het doel van de Utrechtste beloften: 1-0, en dus was het een historisch groot feest in Almere!

Van Duiven sloopt Roda

Op De Herdgang in Eindhoven toonde Jong PSV-spits Jason van Duiven tegen Roda JC (5-1-zege) opnieuw zijn klasse. De aanvaller opende de score en maakte na de verdubbelaar van Isaac Babadi na een halfuur de 3-0. Na rust prikte Van Duiven, op aangeven van Mohamed Nassoh, zijn 3e binnen voor 4-0. Enkele minuutjes daarna maakte Nassoh na prima voorbereidend werk van Van Duiven de 5-0, waarna Niek Vossebelt de scorebord-eer voor Roda redde.

Uitslagen KKD 3 april:

Jong AZ - De Graafschap 0-1 (0-1): '43 A. Büttner

Jong Ajax - Dordrecht 4-1 (2-1): '21 Cliff Robbie Vos 1-0, '35 Chabrol 1-1, '40 Jermoumi 2-1, '79 Aertssen 3-1, '93 Cliff Robbie Vos 4-1.