Uitfans weer welkom bij intense Brabantse Derby tussen Willem II en NAC
i

Pro Shots

Uitfans weer welkom bij intense Brabantse Derby tussen Willem II en NAC

Trevor Wagener • 13:16, 10-08-2023 / Laatste Update: 02:43, 12-12-2023

Lekker nieuws voor Willem II-fans en NAC-supporters. Vanaf komend seizoen zijn er bij duels tussen beide Brabantse clubs weer toeschouwers toegestaan. Vorig voetbalseizoen werden beide wedstrijden zonder publiek afgewerkt.

In het seizoen 2023/2024 zullen de potjes in zowel Tilburg als Breda worden gespeeld met de helft van het normaal toegestane uitpubliek. Dat schreef onder meer Willem II donderdag op de digitale kanalen, naar aanleiding van een besluit tussen beide clubs, de burgemeesters van beide steden, de politie en het Openbaar Ministerie.

Zie ook 🎥: Willem II-fan doet Tarzan na in stadion en slingert aan koord over tribune

Uitfans welkom bij Brabantse derby

Volgens de Tilburgse club was de beslissing zogenaamd formeel gezegd 'in lijn' met het 'Gemeentelijk Handelingskader Veilig en Gastvrij Voetbal'.

"Alle betrokkenen wilden graag weer terug naar de situatie waarbij uitpubliek welkom is", aldus W2. "Vorig seizoen kon de veiligheid niet voldoende worden gegarandeerd. Wel hebben we altijd gezegd de intentie te hebben gehad om mét publiek te spelen."

Ook doen alle partijen een beroep op de fanatieke supporters. "We gaan ervan uit dat supporters deze kans aangrijpen om te laten zien dat er zowel in Tilburg als Breda een sfeervolle wedstrijd kan worden gespeeld."

Extra maatregelen bij derby's tussen Willem II en NAC

Wel zijn er extra maatregelen genomen. Zo is er een buscombi, een geregistreerde kaartverkoop en zijn grote doeken op de vakken verboden. "Zwaaivlaggen en een spandoek ophangen mag wel." Ook is er alcohol toegestaan. "Maar dit moet niet leiden tot wangedrag."

Ook kregen de Brabantse boefjes van weleer een waarschuwing mee. "Bij eventuele nieuwe ongeregeldheden worden de regels als vanzelfsprekend weer teruggeschroefd."

Weer uitpubliek welkom bij Brabantse Derby

Alle betrokkenen willen graag terug naar de situatie waarbij uitpubliek welkom is. Daarom worden dit seizoen de wedstrijden gespeeld met de helft van het normaal toegestane uitpubliek

ℹ️ https://t.co/59A0aJaqKZ#NACpraat

— NAC Breda 💛🖤 (@NACnl) August 10, 2023