KKD: Verlies koploper Roda JC in blessuretijd; concurrent Cambuur profiteert niet

Joris Kaper • 00:11, 02-09-2023 / Laatste Update: 23:44, 11-12-2023

Tussen al het transfergeweld door zou je even vergeten dat er ook nog gewoon werd gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. En ook dit weekend waren er een paar verrassingen. Koploper Roda JC verloor namelijk in de blessuretijd van Jong Utrecht, maar ook concurrent Cambuur verloor punten.

Jong Utrecht - Roda JC 1-0

Koploper Roda JC had in de eerste 3 wedstrijden nog geen puntverlies geleden, maar deed dat nu wel tegen Jong Utrecht: 1-0. De enige en dus winnende treffer van Jesse van de Haar viel diep in blessuretijd. Concurrent SC Cambuur kon echter niet profiteren, want de club uit Leeuwarden verloor van Helmond Sport: 2-1. Die wedstrijd werd kort gestaakt nadat er wat bekertjes bier op het veld werden gegooid.

FC Emmen - FC Dordrecht 2-4

Maikel Kieftenbeld kreeg na 11 minuten al een rode kaart en daarmee leek Emmen direct al kansloos voor een zege op FC Dordrecht. De ruststand was dan ook 1-3. Na bijna een uur spelen kreeg ook Rocco Robert Shein (Dordrecht) rood en leek de thuisploeg weer een kansje te hebben, maar uiteindelijk stond er na 90 minuten voetbal en een korte onderbreking (bierbekertjes op het veld) een 2-4-eindstand op het bord.

TOP Oss - FC Groningen 0-2

Ook het duel tussen TOP Oss en FC Groningen werd in de 1e helft kort gestaakt na wat rumoer op de tribune. Maar al snel kon de wedstrijden weer worden hervat.

De uitploeg liet zich niet van de wijs brengen en met een 2-0-zege kon FC Groningen huiswaarts keren.