Klein beetje hoop op fans bij bekerfinale: 'Dat moet ik navragen'
i

ANP

Klein beetje hoop op fans bij bekerfinale: 'Dat moet ik navragen'

Bart van der Wijst • 21:44, 23-03-2021 / Laatste Update: 00:51, 05-01-2024

De bekerfinale op 18 april tussen Ajax en Vitesse wordt naar alle waarschijnlijkheid zonder fans gespeeld. Dat is de uitkomst na de persconferentie die demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdag hielden. De huidige maatregelen - waarbij dus natuurlijk zonder publiek wordt gespeeld - worden met 3 weken verlengd.

De maatregelen zijn nu van kracht tot en met 20 april, waardoor de beslissingen ook gevolgen hebben voor de bekerfinale. Het is voor de KNVB geen optie om de bekerfinale te verschuiven naar een andere datum.

Hoop

Toch is er nog een HEEL klein beetje hoop. Er worden volgens Rutte versoepelingen gedaan als het besmettingsaantal afneemt. Rutte over de cijfers: "Dat betekent dat het tegen kan vallen, maar ook mee kan vallen. Als over een week blijkt dat de cijfers meevallen, dan kunnen en zullen we snel handelen. We kijken daarbij heel breed naar alle sectoren."

Lees ook: Feyenoord-spandoeken worden definitief verwijderd uit de Kuip

In april wordt er bij enkele evenementen gewerkt met toelatingstesten voor publiek. "Ik weet niet of de bekerfinale op die agenda staat. Dat moet ik navragen", zei De Jonge daarover.